Dèiem ahir - NO TOTS ELS DONS SÓN D’OR - C. Dean Fales - 4/11/2013NO TOTS ELS DONS SÓN D’OR


 
Samuel Johnson digué en una ocasió que l’elogi, igual que l’or i els diamants, deuen el seu valor a la seva escassetat.

Malauradament, això probablement és cert. La majoria de nosaltres no ens trobem patint, precisament per haver-ne rebut massa d’ells. Tots semblen molt difícils d’aconseguir i, quan els obtenim, els atresorem. També és cert que, si l’or o els diamants es repartiren lliberalment, perdrien el seu valor. Però aquesta és una possibilitat que no ens ha de preocupar.

Alguns de nosaltres som com el vell neo-inglès anomenat  Eban, que, com també molts com ell,  parlava molt poc i, quan ho feia, deia les coses de molt mala gana.

Una nit, Eban es trobava assegut en el portal de casa seva,  junt amb la seva muller.  El dur treball del dia, l’excel·lent sopar i la nit tan tranquil·la que feia , és varen combinar per suavitzar l’aspra vell.  Es va retirar la pipa de la boca, és girà cap a la seva muller i li va dir: “Júlia, quan penso amb el que has significat per mi durant  tots aquests anys, . . . no sabria dir-ho amb paraules . . .

Sens lloc a dubtes, la bona dona d’en Ebans sabia que ell l’estimava i, després de tants anys passats junts, segurament comprenia al seu home.  Però, degué ser molt bo escoltar aquesta admissió tan difícil, tan sentida i, . . . tan maca.

L’elogi ben merescut  és un preu molt petit per pagar la lleialtat,  un treball ben fet, un esforç extra.  Pro, com els diamants i l’or,  pot ser d’un valor incalculable per aquells que el reben.


C. Dean Fales
4 novembre 2.013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada