Dèiem ahir - LLEGENDA ORIENTAL DEL SEGLE XX - Eduardo Criado - 25/11/2013
LLEGENDA ORIENTAL DEL SEGLE XX«Conta una llegenda oriental que, ja fa molt de temps, hi havia un país que es creia pobre. “Tot el que jo tinc és sorra - deia -, sols sorra”.

Un bon dia, arribaren en aquell país uns savis, uns senyors grans i poderosos que li van dir: “Tu no ets pobre, sinó ric; dintre teu tens una font d’energia, una riquesa immensa.  Ens permets que t’ajudem a trobar-la?”. El país, sorprès i a la vegada escèptic,  va accedir amb indiferència a la petició dels savis.

Aquells homes buscaren i trobaran el preciós tresor. I orgullosos de la seva troballa,  ho varen mostrar al país que, encara recelós, seguia queixant-se: “Jo sóc pobre. Sols tinc sorra. Aquest líquit brut i viscós que m’ensenyeu-ho no serveix per res”. La llegenda acaba dient que, al cap dels anys, aquell país que es creia pobre va esdevenir a ser el més poderós de la terra.»

Com vostè ja haurà endevinat, amic lector, no es tracta d’una llegenda fantàstica, sinó d’una realitat internacional que ens afecta a tots. Es tracta d’un fet que ha aconseguit canviar la faç del món,  fent un gir de l80 graus a l’orientació econòmica,  financera i política de tota la nostra era.
Malgrat això, no vaig a parlar-li d’economia, finances o política. El tema d’aquest missatge es molt més concret. No es refereix a una riquesa material, sinó a una font d’energia interior i personal. I el protagonista es vostè.
El convido a què,  amb la sinceritat més gran, contesti aquesta pregunta:

No s’ha dit mai a  mateix, alguna vegada, una frase igual o semblant a la que es repetia el país de la llegenda?  “Jo sóc molt pobre. Sols tinc sorra”. O, en altres paraules: “Els demès son millors que jo. No valgo res. Em falta seguretat en mi mateix”.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Eduardo Criado  - 1.975
(seguirà)
25 novembre 2.013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada