Dèiem ahir - QUELCOM PER SENTIR-SE ORGULLÓS - C.Dean Fales - 14/10/2019

QUELCOM PER SENTIR-SE ORGULLÓS

Era un home que havia treballat molt durament durant molts anys i el resultat fou arribar a aconseguir un gran èxit tant en el camp personal com en el financer. Va decidir que havia arribat l’hora de què ell i la seva esposa gaudissin de la seva fortuna. Van acordar emprendre un llarg viatge donant la volta al món.

Abans de contractar el viatge l’home cridà al seu fill que tenia la carrera d’arquitecte i es dedicava a la construcció.

- “Fill,” –digué el vell cavaller- “la teva mare i jo hem decidit que ja és hora de realitzar alguns dels nostres somnis. Volem iniciar un viatge, que durarà tot un any, al voltant del món. Abans d’anar-nos vull demanar-te un favor”.

“La teva mare i jo sempre hem desitjat tindre una llar de somnis.” -va dir el pare- “Ara és quan creiem que podem afrontar-ho. Mentre estem fora, m’agradaria que tu te’n ocupessis de construir aquesta nova llar per nosaltres
. Construeix qualsevol tipus de mansió que a tu t’agradi. Sols et poso una condició. Desitjo la millor qualitat possible. El millor de cada cosa. Ho faràs?”

El fill quedà encantat. Però quan va començar a edificar la casa, començà a pensar. Els pares són vells. En el millor dels casos, els hi queden pocs anys de vida. Per què gastar diners extres per una òptima qualitat? Jo puc construir una molt bona casa amb menys qualitat i quedar-me per mi els estalvis. Jo necessito els diners i ells no ho sabran mai. Així doncs va construir una bona mansió, però no la millor, i es quedà els diners que havia estalviat.

Varen passar els mesos i, finalment, els pares tornaren del viatge. El primer que el pare va voler fer, fou veure la nova casa. El fill acompanyà al pare a través de la nova casa, destacant tots els detalls de qualitat i elogiant-los. En acabar el “tour” i aturats al davant de l’escala, el pare es va girar cap al fill.

- “És una mansió esplèndida, -va dir- però vull preguntar-te una vegada més: és el millor que es podia comprar? Són tots els materials d’òptima qualitat?

 
- “Sí, pare, -contestà el fill- és el millor del millor”.
 
- “Sóc molt feliç, -digué el pare- estic molt content. Perquè, mira, -va dir donant la clau al fill- he fet construir aquesta mansió per a tu”.


C.Dean Fales - 29 juliol, 1974

14 octubre 2019 
 
                                                                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada