Dèiem ahir - ENVÀS HONRADESA - C. Dean Fales - 05/07/2015

ENVÀS HONRADESA


Ja fa anys, en els Estats Units varen llençar una campanya amb l’eslògan: “Envàs Honradesa”. L’idea fou que els fabricants, principalment de productes d’alimentació, havien de declarar en les etiquetes de l’envàs dels seus productes, el contingut exacte del producte. En alguns casos, fins als detalls menys importants. Llavors, si el producte no contenia exactament el que es declarava, el fabricant era objecte d’una acció punitiva per part  del govern federal.

La idea provingué d’uns congressistes que tenien series dubtes sobre l’honradesa de les empreses i de què, el poble, deu ésser protegit. Per descomptat, va ser necessari obrir un nou departament de control i denuncies i ampliar-ne d’altres. Però, segurament, els milions de dòlars que això va costar (i està costant) fou un petit preu a pagar per salvar-nos de la nostra pròpia estupidesa i desconfiança.

De fet, m’agrada “Envàs Honradesa”. Crec que fou una bona idea. Crec que és tan bona que m’agradaria veure-la ampliada.

El que estic pensant es que les mateixes regles siguin aplicades en els discursos i promeses que els congressistes fan durant les seves campanyes. Els que ells declaren en el seu programa electoral (discursos i promeses) és el que deurien fer, o estarien subjectes a una acció punitiva.

No, no sóc sarcàstic. Realment crec que és una bona idea. Podria revolucionar el govern i ajudar a protegir-nos dels polítics.


C. Dean Fales (1.976)

5 juliol 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada