Dèiem ahir - EL PESCADOR I LA SERP - 18/01/2014EL PESCADOR I LA SERP
PREMI O CÀSTIG ?


Situació:  Dins d’un gran embassament (el pantà de Yesa -Navarra- per exemple).  Una petita embarcació.  Una tarda de juliol.  Fa calor.  Assegut dins la barqueta, un home pescant.  Sembla absent.  Està abstret mirant si la boia es mou o si la cimera de la canya fimbreja.  De tan en tant fa un glopet de vi dolç.

Sobtadament,  un fort sotragueig a babord;  alguna cosa està copejant  l’embarcació. Mira i,. . . .un peix agafat entre les dents d’una petita serp de riu, pugna amb bravura per escapar. Entre el peix i la serp fan trontollar la petita embarcació.

L’home odia tota classe de rèptils.  Vol salvar al peix.  El primer que té a mà (fora de la canya),  es la botella de vi dolç. Ruixa amb el vi serp i peix,  fins esgotar el contingut de la botella

El resultat es l’esperat:  la serp obra la boca i el valent peix s’escapa.  Missió complerta.  El pescador, amb satisfacció, torna a la seva tasca de pescar quelcom.

De cop,  uns deu minuts més tard,  cops a l’amura d’estribord.  Aquesta vegada els cops són rítmics:  toc, toc, toc, . . .  Mira què es el que està trucant i, . . . . Sorpresa!  Es la petita serp,  possiblement la mateixa. Porta agafat a la boca un peixet,  i sembla que l’està oferint al pescador . . .


Els animals,  els nens i també els adults,  tenen la tendència a repetir aquelles coses per les quals han rebut un premi.  El vi dolç sembla que deu agradar a les serps de riu . . . 

18 gener 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada